Pompoenerie en Hobbyboerderij                                              de Middenschans
 

Kruidenthee en veiligheid

Het gebruik van kruidenthee als ondersteuning van onze gezondheid is zo oud als de mensheid. Vroeger had iedereen een basisassortiment aan kruiden in huis voor de meest voorkomende klachten en kwaaltjes.

Helaas is vandaag de dag onze basiskennis van kruiden zo goed als vergeten. En dat is jammer, want kruiden en met name kruidenthee bied een natuurlijke en krachtige en meest veilige manier om lichaam en geest in balans te houden.

Hoog tijd om dus ons kruidentheetje weer terug te brengen in ons dagelijks leven.

Doordat ik me inmiddels verdiept heb in kruiden en veel naslagwerk voorhanden heb, kan ik kruidenmengsels aanbieden voor verschillende klachten. 

B.v een slechte nachtrust, spanning, hoofdpijn, griepverschijnselen en verkoudheid.

Of ter ondersteuning van gewichtsverlies

Of om te zorgen dat je weer meer energie mag gaan voelen en om je weerstand te verbeteren.

De recepten zijn zo samengesteld dat de gebruikte kruiden elkaar versterken. En door meerdere kruiden in een recept te gebruiken krijg je per kruid maar een kleine hoeveelheid binnen, wat zelden een ongewenst effect zal geven.

Want met kruiden moet je wel blijven opletten, want het kan reguliere medicatie beinvloeden en ook gebruik van kruiden tijdens zwangerschap wordt afgeraden.

Raadpleeg bij ernstige en langdurige klachten altijd een huisarts.

Ben je zwanger? Of geef je borstvoeding? Raadpleeg dan een herborist.

En wees je bewust dat niet alle kruiden bij kinderen onder de 12 jaar passen.

En gebruik je geneesmiddelen, raad ik je aan je arts te raadplegen voor je gebruikt maakt van kruiden.

Verder is het advies om niet meer dan 3 kopjes van hetzelfde kruidenmengsel per dag te drinken en regelmatig af te wisselen van kruiden. Zo kun je volop de vruchten plukken van de werking van kruiden zonder last te hebben van bijwerkingen.




 
E-mailen
Bellen