Pompoenerie en Hobbyboerderij                                              de Middenschans
 

6-7-2024: Tijdens de vakantie is "t Emaille Schuurke alleen geopend op afspraak! Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe!12-6-2024: Mijn hobby houtbranden begint een nieuwe uitdaging te worden. Inmiddels al een aantal mooie opdrachten mogen maken en dit vind ik zo leuk om te doen. Vooral de dierbare herinneringen doen mij veel.

Mocht je interesse hebben om iets te laten maken door mij, stuur me dan even een berichtje. Ik sta graag voor u klaar.

Een kijkje nemen in mijn werk kan op de pagina: Persoonlijke cadeau's met houtbrandtechniek/Pyrografie

 


.

Noteer het alvast in uw agenda!!!


14-02-2024 Hierbij nog even het krantenartikel:


13-02-2024 Vandaag staat er een leuk stukje over mij en mijn Emaille Schuurke in het Eindhovens Dagblad.

Voor degene die dit niet kunnen lezen zal ik hieronder het artikel plaatsen.Ardy van Heesch verzamelt emaille in haar ‘schuurke’ in Neerkant. © Kees Martens/DCI Media


Voor Ardy voelt haar Emaille Schuurke als het paradijs op aarde, in elk geval in Neerkant
NEERKANT - Omgeven door een bonte boel aan beesten verklaart Ardy van Heesch in een schuur, verscholen achteraf in Neerkant, haar liefde voor emaille. Die is niet met de paplepel ingegoten. ,,Mijn ouders hadden niets met die ‘oude rommel’, zoals zij dat altijd noemden.”
Maria Verstappen 12-02-24, 17:20 Bron: ED


Maar Ardy van Heesch (50) en haar man wel. Hun Pompoenerie en hobbyboerderij De Middenschans is wat moeilijker te vinden, behalve als je het Geopad Verheven Peel fietst of wandelt. Dan kom je langs nummer 10, het enige woonhuis aan de zijtak van de kronkelende Schans. Daar hebben ze voor henzelf en hun vier kinderen een paradijsje gecreëerd tussen hobbydieren en veel, heel veel emaille.


Op het erf tussen kippen, kwakende loopeenden en ganzen, kalkoenen, mekkerende geiten, vijf poezen en een hond wordt de bezoekersblik getrokken naar openstaande deuren van een schuur: het Emaille Schuurke. Daar heeft Ardy van Heesch een opmerkelijke verzameling emaille uitgestald staan.
Waar die liefde voor de beschermlaag van gesmolten glas op huishoudelijke artikelen als potten en pannen vandaan komt, weet ze zelf ook niet. ,,Het is niet zo dat ik dat van huis uit heb meegekregen”, verwijzend naar hoe haar ouders emaille zagen. ,,Mijn man en ik houden daar juist wel van. Emaille gaat lang mee en wordt vervaardigd met natuurlijke producten. Dat vind ik een belangrijk bijkomend voordeel voor het milieu.”
In grootmoedersstijl opvrolijken
Als het stel in 2002 in Neerkant komt wonen, koopt zij een resedagroene emaille keukenverzameling. ,,Alles om te gebruiken en om er onze keuken in grootmoedersstijl mee op te vrolijken. Ik vond die kleur zo mooi en dat emaille prachtig. Daarna is de verzamelwoede niet meer gestopt”, bekent ze.
Onze kinderen blij en ik blij, dus wat wil je nog meer?


Ardy van Heesch , over de verhuizing van haar emaille-verzameling, omdat haar kinderen zich in een museum waanden
Van Heesch snuffelt heel Marktplaats af. Soms wordt haar wel eens een verzameling te koop aangeboden. ,,Meestal laat ik dat aanbod niet aan mijn neus voorbijgaan. Maar op deze manier loopt mijn verzamelwoede wel een beetje uit de hand.” Niet voor haar en haar man; ,,Wel voor onze kinderen. Die hadden het gevoel dat ze in een museum leefden want alles kreeg een plekje in huis.” Ze geeft hen gelijk.
Ze heeft het voordeel dat op het erf een oude noodwoning staat die dienstdoet als garage. ,,Die hebben we toen omgetoverd tot mijn Emaille Schuurke. Nu heb ik ruimte om alles uit te stallen en op kleur te rangschikken. Het is een winkeltje geworden waar ik veel vertoef en waar ik me helemaal happy voel. Onze kinderen blij en ik blij, dus wat wil je nog meer?”


Kruidenzalf en kruidenbadzout
Wat ze meer wil, is fietsers, wandelaars en andere belangstellenden een gezellige rustplaats aanbieden, waar ze gratis koffie en thee schenkt. Thee die ze merendeels zelf maakt van kruiden uit eigen tuin. ,,Ik heb me verdiept in de kruidengeneeskunde en behalve thee maak ik kruidenzalf en kruidenbadzout.”
Hun moestuin zorgt voor een constante eigen voorraad. ,,In het seizoen bieden wij vele soorten pompoenen te koop aan. Ik maak er gerechten, jam of taartjes, van die ik evenals het emaille te koop aanbied. Daarmee hoop ik de verzorging van mijn dieren een beetje te kunnen bekostigen. Ik wil dat het voor mijn dieren hier ook een paradijs op aarde blijft.”


5-1-2024: Wijziging openingstijden!

Vanaf 8 januari zal "t emaille schuurke iedere donderdag en zaterdag geopend zijn van 10:30 tot 12:30 uur. 

Daarnaast zijn we geopend op afspraak!

Op woensdagochtend deel ik op facebook een recept van een heerlijke kruidenthee. Deze kunt u op donderdag ochtend komen proeven in mijn thee cafe ( in 't emaille schuurke)

Wij hopen u graag weer te zien in 2024! 

“t Emaille Schuurke in Kerstsfeer

Het weekend van 9 en 10 december
en 16 en 17 december
Is “t emaille Schuurke
Geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Naast de verkoop van emaille kunt u ook terecht voor lekkere kruidenthee pakketjes, kruidenzalf,
kruidenbadzout en meer...

Kijk gezellig rond en geniet van al het mooie nostalgische emaille onder het genot van een kopje heerlijke kerstkruidenthee met wat lekkers!
Kom gezellig langs op Schans 10 in Neerkant!

 26-11-2023:  Vanaf vandaag zijn wij ook te vinden op de website van Lokaalwijzer.

www.lokaalwijzer.nl


9-11-2023:  Er zijn nieuwe pagina's  toegevoegd, namelijk 

Kruidenhof, de kracht van kruiden.

Kruidenthee en veiligheid 

Kruidenthee mengsels en cadeau pakketten

Lees het maar eens rustig door!


Het pompoenen seizoen zit er weer op. Het is een heel mooi seizoen geweest met veel pompoenen en een zeer geslaagde verkoop. We willen daarvoor onze klanten hartelijk bedanken!
Ik ga alweer zaad uitzoeken voor volgend jaar om weer aan uw wensen te kunnen voldoen.
Dus hopelijk tot volgend jaar 2024!Vanaf 1 september zijn we weer gestart met de pompoenen verkoop!

Iedere dag geopend van 8:30 tot 20:30 uur.

Ook op zondag

Zelfbediening.


2de Paasdag is mijn Emaille Schuurke geopend van 11:00 tot 16:00 uur.

Kom gezellig langs op Schans 10 in Neerkant!01-04-2023: Laat het mooie weer maar komen.  Laat de lente maar beginnen. De eenden en kippen hebben het voorjaar al in hun bol. Nog even en dan gaan de pompoenzaden weer de grond in. En bij beter weer zal ook mijn emaille schuurke weer vaker open zijn. We hopen op weer een mooi seizoen!28-11-2022: Vandaag weer gasten mogen ontvangen in mijn "emaille schuurke", 

voor een lunch na een wandeling. Wat vind ik dit leuk om te doen. Ik hoop in de toekomst nog veel mensen te mogen ontvangen voor, tijdens of na hun fiets of wandeltocht!

En ik ben bezig om een paar mooie wandeltochten uit te zetten vanuit ons huis. 
Voor wie de uitzending gemist heeft, hier nog het filmpje van Binnenste Buiten


10-11-2022: Vrijdag 18 november zijn onze loopeenden te zien in het tv programma Binnenste Buiten NPO 2  om 19:00 uur!

17-10-2022 We hebben ruimte gemaakt in "'t emaille schuurke" voor wandelgroepen of fietsgroepen zodat ze lekker warm en droog pauze kunnen houden. Voor een sfeerimpressie zie de foto's onder het kopje: "Rustplaats voor wandelgroepen of fietsgroepen". Mocht u gebruik willen maken van deze ruimte, neem dan even contact op via het contactformulier!


19-9-2022 Vandaag mijn eerste fietsgroep gehad die hier pauze kwamen houden.  11 dames van Vrouwen van Heeze Nu. Omdat we nog niet genoeg plaats hadden in mijn Emaille Schuurke deze keer geluncht in de pompoenentent. Het zag er heel gezellig uit. Ze hebben lekkere pompoensoep gegeten en genoten van een heerlijk warme kop koffie of thee. En nog kunnen schuilen voor een flinke regenbui.

De dames vonden het heel gezellig. Hopelijk kan ik in de toekomst nog meer wandel of fiets groepen verwelkomen.16-9-2022 Vandaag zijn de opnames geweest voor het tv Programma Binnenste Buiten.

Het was een super leuke ervaring . Het gaat vooral over onze loopeenden en een stukje over de pompoenen. Zodra er meer bekend is over de uitzenddatum , zal ik die zeker hier vermelden.


1-9-2022 De verkoop van onze pompoenen is weer begonnen!

26-8-2022  Het is druk geweest op ons boerderijtje. Het begin van het jaar de zorg gehad voor mijn schoonmoeder. Dat heeft er even toe gedaan dat ik me daarna moe voelde en even nieuwe energie moest krijgen om door te gaan. Maar we geven niet op. 

Inmiddels is de uitbreiding van "t  emaille schuurke ook op wat afwerkingen na,  klaar  ! Wat is er een mooie ruimte bijgekomen. Zeker de moeite waard om eens te komen kijken.

Helaas hebben wij op vaderdag afscheid moeten nemen van onze geliefde pony Lizzy. Ze had wrs een hersentumor, waardoor ze een soort epileptische aanvallen kreeg. Op vaderdag was deze aanval zo erg, dat we besloten hebben haar in te laten slapen. Ze is 26 jaar mogen worden.

We hebben er wel weer een nieuw gezinslid bij. Onze Nessa. 

Nessa is een Australische Herder, nu 13 weken. Zij zal haar eigen pagina krijgen op deze site, met leuke foto's en nieuwtjes!

En nu zijn we inmiddels weer aanbeland aan het einde van de zomervakantie en het begin van het pompoenenseizoen. We zijn weer druk met het oogsten van de pompoenen en het inrichten van de tent.

Binnenkort starten we met de verkoop! Hou de facebook pagina en de website in de gaten!!

En nog een laatste nieuwtje! Het tv programma Binnenste Buiten komt hier binnenkort opnames maken over mijn loopeenden en de pompoenen.

Zodra er meer over de uitzending bekend is, zal ik dat zeker hier melden.

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!

De website heeft even geen onderhoud gehad. Dit komt door het plotselinge overlijden van mijn vader op 13 oktober. Precies 10 maanden na het overlijden van mijn moeder.

Dit heeft er even ingehakt en daardoor is de zin in alles even weggeweest. Maar een nieuw jaar geeft weer nieuwe kansen en daarom ben ik nu alles weer beetje bij beetje aan het oppakken.

Ondertussen zijn de werkzaamheden aan de uitbreiding van mijn schuurke doorgegaan. Hopelijk kan ik daar komende zomer mee open gaan.

De zaden voor het nieuwe pompoenenseizoen zijn weer besteld. Nu maar hopen op een mooie warme en droge zomer, want dat is voor de pompoenen het beste.

In het voorjaar ga ik de eenden weer selecteren. Er zijn nog steeds loopeenden beschikbaar voor de verkoop. 

Hopelijk komt er iets meer rust in ons leven , zodat ik weer volop kan genieten van ons HobbyboerderijtjeDe nieuwe visite kaartjes zijn klaar.

 Helemaal zelf ontworpen.

Ook de foto's zijn van mijzelf. Ik ben erg blij met het eindresultaat.

  Pompoen Mini's shoots

3 oktober

20 minuten shooten tussen de pompoenen in de leukste setting. Te gekke foto’s van jouw kindje tussen de pompoenen

€ 75,- incl. 3 foto’s 

Nabestellen van foto’s mogelijk

Aanmelden via facebook Sanopho, prive bericht!

 

1-9-2021: We zijn weer begonnen met de verkoop van onze pompoenen!!

Iedere dag geopend van 10:00 uur tot zonsondergang.

Ook op zondag! Zelfbediening!


Er liggen weer mooie pompoenen in het veld te wachten om geoogst te worden. Hou de facebook pagina goed in de gaten.14-6-2021: Mijn emaille schuurke begint steeds beter te lopen en regelmatig komen er mensen een kijkje nemen in mijn schuurke.

Daarom ga ik een vaste dag in de week geopend zijn en de andere dagen op afspraak!

Maandag: gesloten

Dinsdag: op afspraak

Woensdag op afspraak

Donderdag op afspraak

Vrijdag Gesloten

Zaterdag open van 11:00 uur tot 16:00 uur

Zondag: gesloten tenzij anders vermeld op facebook / marktplaats of website!


Hopelijk tot ziens in mijn  emaille schuurke!


04-03-2021: Helaas lukt het me niet om nieuwe blogs te plaatsen. Vanwege een fout bij de webhoster Strato. Ik moet nu wachten op een update, pas dan kan ik weer verder . Erg jammer, want ik vind het heel leuk om jullie op de hoogte te houden van alle gebeurtenissen op ons hobbyboerderijtje. Ik hoop dan ook dat het probleem snel opgelost kan worden!

28-02-2021 Gisteren is onze lieve ondeugende geit Proost plotseling ziek geworden. Wrs een hersenvliesontsteking. Helaas is hij vannacht overleden. We gaan je missen Proostje


Nieuw op mijn website: Blogtijd

Iedere zondag ga ik een blog online zetten over verschillende onderwerpen, wat mij bezig houdt hier op mijn hobbyboerderij.

De uitleg is al te vinden op mijn pagina Blog

Hopelijk krijg ik veel lezers die mijn informatie leuk en nuttig vinden.

En mocht je zelf nog een onderwerp hebben waar je meer over wilt weten wat betrekking heeft op mijn hobbyboerderijtje dan hoor ik het graag
5-1-2021 NIEUW JAAR MET NIEUWE KANSEN!

2020 is voor ons een zwaar jaar geweest. De zorg voor mijn dementerende ouders. 

Mijn man kreeg kanker maar is hier gelukkig van genezen en we hopen dat dat zo blijft.

Mijn schoonvader heeft 4 maanden in het ziekenhuis en zorginstelling gelegen en we hebben al die tijd schoonmoeder in ons huis opgenomen voor zorg.

En helaas stierf mijn moeder 13 dec na een kort ziekbed.


Daarom kan ik het afgelopen jaar ook minder gereageerd hebben op mails. 

Ook door de corona maatregelen is mijn emaille schuurke minder vaak open geweest.

Heb ik geen eieren uitgebroed, maar de verkoop van broedeieren ging gelukkig wel door.

En de pompoenenverkoop is erg goed verlopen en daarvoor ben ik erg dankbaar.


Maar een nieuw jaar geeft weer nieuwe mogelijkheden.

Dus we gaan er dit jaar met frisse moet tegenaan. Binnenkort worden de zaden besteld voor de pompoenen en voor mijn nieuwe moestuin.

Gaat in het voorjaar de broedmachine weer aan en start ik met de verkoop van broedeieren.

En ben ik weer aan het adverteren op marktplaats met emaille en zal mijn schuurke op afspraak ( vanwege corona) te bezichtigen zijn.


Ik wens iedereen een goed en gezond 2021 toe!


  Wegens familie omstandigheden en het Corona virus ben ik al voor langere tijd gesloten. Mijn excuses als ik de laatste maanden niet op mail gereageerd heb. Langzaamaan wil ik mijn hobbyboerderij weer op gaan pakken. Omdat de prive omstandigheden nog langere tijd veel van mij  zullen vragen kan het zijn dat u toch langer moet wachten op antwoord. 

  De pompoenen zijn inmiddels gezaaid en komen alweer op.
  Ook wil ik weer gaan starten met de verkoop van loopeenden.
  En binnenkort zal mijn emaille schuurke weer open gaan en ga ik weer beginnen met de verkoop van emaille en brocante via marktplaats.

  20-6-2019


  Mijn eerste rondleiding was een succes. Erg leuk om te doen. Het is fijn als je over je passie kunt vertellen en dat de mensen het ook leuk vinden om hier meer over te weten.

 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
 • rondleiding
  Zaterdag 13 april is de opening van het Aspergeseizoen bij de Berkershoeve!

  Wij zullen hier ook aanwezig zijn met een leuke kraam vol emaille en andere brocante spulletjes. Verder kun je die dag soep proeven van SOEPlesse en wijn van Wijnhuis Anneville, staat Boerderij de Eikenhof er met een kraam met wolproducten en is er ook voor de kinderen van alles te doen. Dus kom gezellig langs!  13 april van 11:00 uur tot 17:30 uur  Heitrak 29 in Liessel  15-02-2019: 

  Het seizoen gaat weer beginnen. Een heerlijk moment om naar uit te kijken.
  Het wordt de komende dagen lenteweer en dat al half februari. 
  De eenden beginnen nu ook de voorjaarskriebels te krijgen dus ik ga ze snel
  apart zetten. Dit jaar ga ik voornamelijk met de bali eenden  ( kuifloopeenden) fokken. 
  Verder liggen er mooie plannen in het vooruitzicht, maar daar kom ik later nog op terug als ik er meer over kan vertellen. 

  Ook de zaadjes voor het nieuwe pompoenenseizoen zijn weer uitgezocht en gekocht.  28-11-2018:

   Gisteren was ik mijn eenden en kippen aan het voeren, toen er een man het erf opgelopen kwam. Hij was van het Eindhovens Dagblad en had gehoord over mijn emaille schuurke. Nu wilde hij graag een foto van mij met een stukje tekst erbij voor zijn Rubriek ; Gezichten van Hier. 

  Ik dacht: dat is best mooie reclame, dus ik vroeg hem, wanneer hij dat wilde doen.
  Nu meteen. Oke,,,,maar mag ik me dan wel even omkleden, want ik stond daar voor hem in mijn modder kleren. 

  En vandaag stond het dus in de krant. Ben er best trots op, dat ik het gedurfd heb. En ik krijg nu ook hele lieve positieve reacties. 
  Laat de dromen maar werkelijkheid worden, ik ga ervoor!  29-8-2018: 

  Het is hier even een drukke tijd geweest met alle kuikens die geboren zijn en nu weer druk met het oogsten van de pompoenen. En tussendoor ook een begin gemaakt met mijn emaille "winkeltje"

  Vanaf zaterdag zijn we begonnen met de verkoop van onze pompoenen. 
  De oprit is weer mooi aangekleed. 
  Ook in mijn emaille schuurke zijn pompoenen op voorraad. Als de deuren open staan, bent u van harte welkom om een kijkje te nemen.


  29-5-2018 Onze poes Luna is bevallen van 4 kittens:
  11-5-2018 Onze lieve Oogappel overleden:

  Wat een treurige dag. Onze lieve geit Oogappel is s'ochtends niet goed geworden. Wrs een hersenvliesontsteking gekregen en we hebben haar helaas eind van de middag in moeten laten slapen.


  25-4-2018 Gigi heeft een veulen gekregen:

  Wat een verrassing, 3 weken te vroeg heeft Gigi ons een prachtig palomino bont merrie veulen gegeven. Wat zijn we super blij met haar.
  We noemen haar  Mandy v.d. Middenschans

      

     15-4-2018 Er zijn al verschillende kuikens uit het ei gekomen:

     We zijn erg blij met onze eerste loopeendenkuikens met kuif. Ook van de Hollandse kuifeend hebben we een paar kuikens zitten met en zonder kuif. Verder zijn er enkele kippenkuikens en 3 jonge ganzen geboren.
       

      29-3-2018 De eerste eitjes zijn weer goed bevrucht:

       

      15-3-2018 Het broedseizoen is weer begonnen:

      De reserveringen voor broedeieren van de loopeenden komen weer binnen. Binnenkort de eerste eieren in de broedmachine van onze kuifloopeend. Hopelijk gaat het lukken om ook een mooie groep kuifloopeenden te gaan opbouwen. Kuifloopeenden zijn zeldzaam in Nederland. Dus een mooie uitdaging!
       
      Ook gaan we weer verder met het Moorkopproject van de Uilenbaard. Hopelijk gaan zij ook goede bevruchte eieren leggen. 

       

      11-11-2017 Het was een moeilijke dag vandaag.

      Een maand geleden kregen we te horen dat de boer van wie wij de grond huren, de grond wil gaan verkopen. Dit betekende voor ons dat we niet alle pony's meer kunnen houden.

      Aan huis hebben we nog een klein weitje voor 2 pony's , dus de rest moest verkocht worden. Afgelopen zaterdag was de dag dat 6 van de 8 pony's weg zijn gegaan.

      Alleen Lizzy en Gigi hebben we aangehouden. Lizzy hebben we bij het huis gekregen toen we het kochten, en altijd gezegd dat ze oud bij ons mag worden. Gigi omdat het zo'n lieve kleine mini is.

      Het was een zware dag, maar het is ook goed zo, want mijn lichaam geeft al een tijdje aan dat het allemaal veel is.  

       

      07-11-2017 Het pompoenenseizoen is voorbij. We hebben een zeer goede oogst gehad en de verkoop is ook zeer naar wens verlopen. Volgend jaar wat aanpassingen , zodat we meer eetbare en halloweenpompoenen hopen te hebben, want die waren te snel uitverkocht.

      Wij willen iedereen bedanken die bij ons gekocht heeft en hopelijk zien we u volgend jaar weer terug!

      19-08-2017 We zijn begonnen met het oogsten van onze pompoenen.

      We hebben een mooie oude viskraam gekocht voor onze pompoenen. Verder alles leuk aan het aankleden. Vandaag al begonnen met oogsten. De komende tijd zal dit iedere dag wel doorgaan.

      Dus kom gezellig langs op Schans 10 in Neerkant! 

      15-06-2017 Moorkop Project:

      Ik ga meedoen met het Moorkop project. De Moorkop is een bijzondere kleurslag uilebaard waar er nog maar erg weinig van zijn. Ze zijn een project begonnen om hem weer onder de aandacht te brengen.Ook ik ga hieraan mee doen. Vandaag zijn de eitjes per post aangekomen. Even 24 uur laten rusten en dan de broedmachine in. Hopelijk krijgen we dan een mooie uitkomst.

        

       Slecht veulenseizoen..

       03-06-2017 Helaas is alle hoop op veulens nu echt voorbij. De laatste 2 pony's die in juni uitgerekend waren zijn helaas ook niet drachtig. Nu is alles hengstig geworden. Wat de reden is, ik weet het niet, maar ze waren wel allemaal drachtig gescand. Erg jammer.

       Nu maar extra genieten van ons enige veulentje van dit jaar, onze Lieve

         

        Na lang wachten...

        06-05-2017 Rosa hebben we 3 jaar niet drachtig gekregen. Maar we bleven vertrouwen houden. Nu heeft ze ons 3 slapeloze nachten gegeven, maar vannacht is dan toch eindelijk haar veulentje geboren.Een mooie zwartbonte merrie. We noemen haar Lieve van de Middenschans.

        Onze eerste zelfgefokte zwartbonte merrie!

          

           

          Slechte start van het veulenseizoen

          30-04-2017 Een slecht begin van de dag. Bij onze Gigi is een maand te vroeg haar eerste veulentje dood geboren.

          

          
         E-mailen
         Bellen